bijzondere plaatsen > Oostenrijk > Innsbruck > Dom van Innsbruck

DOM VAN INNSBRUCK

INNSBRUCK

De Dom van Innsbruck is een kathedraal die gelegen is in de oude binnenstad van Innsbruck. De officiŽle naam luidt Dom St. Jakob (in het Nederlands: Domkerk Sint-Jacob). De barokke kerk zoals die nu te bewonderen is stamt uit de 18e eeuw. De vorige kerk was door een aardbeving in 1689 zwaar beschadigd geraakt. De eerste kerk hier stamde uit 1180.

Wie de kerk betreedt die zal onder onder de indruk zijn van het rijk gedecoreerde interieur. Met name het schilderwerk op de plafonds is prachtig, maar ook het glimmende hoogaltaar, de indrukwekkende kansel en het fraaie orgel zijn pareltjes om te zien. De graftombe van de voormalige Tiroler regent Maximiliaan III van Oostenrijk heeft een prominente plek in de kerk.

 

Opvallend feit is dat de ramen van de kathedraal gewoon doorzichtig glas bevatten zonder enige kleur, decoratie of patroon. Waarschijnlijk is dat gedaan omdat de rest van het interieur al zo overweldigend is. Wie een goed uitzicht wil hebben op de buitenkant van de Dom van Innsbruck die zou de stadstoren moeten beklimmen. Dat kan tegen betaling.

 
Meer informatie?

Dom van Innsbruck
Innsbruck
Innsbruck bezienswaardigheden
Innsbruck voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl