bijzondere plaatsen > Oostenrijk > Wenen > Donauturm

DONAUTURM

WENEN

Sinds 1964 is de Donauturm één van de meest bezochte en geliefde plekken in Wenen. De uitkijktoren werd ontworpen voor de Vienna International Garden Show door de Oostenrijkse architect Hannes Lintl. De Weense Donauturm werd uiteindelijk zijn beroemdste werk tot dusver.

De Donauturm is maar liefst twee-honderd-twee-en-vijftig meter hoog. Het platform wat een waanzinnig uitzicht over de stad biedt, ligt op honderdvijftig meter hoogte. Op dit panoramaterras zijn tevens verrekijkers gepositioneerd. Dineren kun je vervolgens op honderdzeventig meter hoogte.

 

Wanneer je op zoek bent naar een adrenaline kick, dan ben je ook in de Donauturm op het juiste adres. Je kunt er namelijk bungee jumpen vanaf een hoogte van honderd-twee-en-vijftig meter. Tijdens de vrije val worden er gemakkelijk snelheden behaald van negentig kilometer per uur.

 
Meer informatie?

Donauturm
Donauturm
Wenen bezienswaardigheden
Wenen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl