bijzondere plaatsen > Oostenrijk > Hohensalzburg

HOHENSALZBURG

OOSTENRIJK

Hohensalzburg is een enorme vestingburcht op de top van de Festungsberg in Salzburg. De vesting beslaat een oppervlakte van ongeveer 250 bij 150 meter en is daarmee één van de grootste middeleeuwse kastelen die je in Europa nog aantreft. Hohensalzburg is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Salzburg.

De vesting is grotendeels open voor het publiek. Je kunt er voor kiezen om wandelend naar boven te gaan, maar je kunt ook met de kabelspoorweg naar boven gaan. Eenmaal boven aangekomen kun je van een prachtig panoramisch uitzicht genieten over Salzburg en de omringende bergen.

 

In het kasteel zijn drie musea gevestigd: het marionettenmuseum, het vestingsmuseum en het Rainer-Regimentsmuseum. Daarnaast kun je de vorstenkamer en de Gouden Zaal bewonderen als je het duurste toegangsticket koopt. Hohensalzburg is alle dagen van het jaar geopend.

 
Meer informatie?

Hohensalzburg
Salzburg bezienswaardigheden
Salzburg informatie
Salzburg voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl