bijzondere plaatsen > Oostenrijk > Wenen > Kerstmarkten van Wenen

KERSTMARKTEN VAN WENEN

WENEN

Ook in Wenen zijn de kerstmarkten enorm populair. Deze worden gehouden vanaf de tweede helft van november tot vlak voor kerst. Het exacte aantal kerstmarkten in Wenen vermelden we bewust niet, want het lijkt tegenwoordig wel alsof er jaarlijks eentje bijkomt. Zo gek is het natuurlijk niet, maar meer dan tien tel je er nu wel.

Op de kerstmarkten worden allerlei winterse producten en heerlijke lekkernijen verkocht. De producten zijn niet altijd direct gerelateerd aan kerst, maar hebben wel bijna altijd een typisch winters karakter. Sommige kerstmarkten in Wenen hebben een eigen thema waar de stalletjes zich over het algemeen prima aan houden.

 

De kerstmarkten zijn vaak de hele dag open. Echt gezellig wordt het pas op het moment dat de zin onder gegaan is en de vele sfeerverlichting aangaat. Dit is ook het moment dat de locals massaal naar de kerstmarken komen. De populairste kerstmarkt van Wenen is de Christkindlmarkt op de Rathausplatz..

 
Meer informatie?

Kerstmarkten van Wenen
Wenen informatie
Wenen bezienswaardigheden
Wenen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl