bijzondere plaatsen > Oostenrijk > Schafberg

SCHAFBERG

OOSTENRIJK

De Schafberg is één van de hoogste bergen in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg. Deze markante berg behoort tot het Salzkammergut-gebergte dat in het grensgebied van de deelstaten Salzburg en Opper-Oostenrijk ligt. De totale hoogte van de berg bedraagt 1782 meter. Omdat de omringende bergen lager zijn heb je een fraai uitzicht op de omgeving.

Vanwege het overweldigende uitzicht wordt de Schafberg druk bezocht door toeristen. Dat gebeurt vooral in de periode mei tot en met oktober als je met de Schafbergbahn naar boven kunt. Deze spoorlijn is hier speciaal voor aangelegd. Goedkoop is een retour met de Schafbergbahn niet. Als je naar de prijs per kilometer kijkt is de gemiddelde Nederlandse taxi goedkoper.

 

Vanwege de flinke hellingshoek die soms beslecht moet worden is er gekozen voor een zogenaamde tandradspoorweg. Tussen de normale rails ligt er een derde rail die uit tanden bestaat. Hierdoor ontstaat er extra grip waardoor de stoomtreinen eenvoudiger naar boven kunnen. De rit is 5,85 kilometer lang en duurt 45 minuten.

 
Meer informatie?

Schafberg
wikipedia
Oostenrijk informatie
Oostenrijk voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl