bijzondere plaatsen > Oostenrijk > Wenen > Albertina

ALBERTINA

WENEN

Het Albertina Museum te Wenen is vernoemd naar Albert Casimir van Saksen-Teschen, een landvoogd en tevens verwoed kunstverzamelaar. In dit prentenkabinet van Wenen kun je genieten van duizenden tekeningen, prenten, gravures, etsen en litho’s van uiteenlopende kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Bekende namen die je in het Albertina museum tegenkomt zijn Rembrandt van Rijn, Michelangelo, Peter Paul Rubens, Egon Schiele, Monet en Peter Fendi. De stijlen zijn al even afwisselend als de kunstenaars zelf. Er zijn ook regelmatig wisselende exposities te bewonderen.

 

Behalve prachtige kunstwerken is ook het gebouw de Albertina een bezienswaardigheid op zich. Dit meerdere verdiepingen tellende gebouw heeft een aantal kamers in die niet onder doen voor kamers in het Franse Versailles. De Rokoko zimmer, de Musensaal en de Wedgewoodkabinett zijn zeer de moeite waard.

 
Meer informatie?

Albertina
Albertina
Albertina
Wenen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl