bijzondere plaatsen > Oostenrijk > Dachstein

DACHSTEIN

OOSTENRIJK

Eén van de mooiste uitzichtplekken van Oostenrijk is de Dachsteingletsjer Deze berg heeft een hoogte van 2995 meter en ligt op de grens van de deelstaten Stiermarken en Opper-Oostenrijk. Het uitzichtpunt bereik je vanaf de zuidelijke kant van de Dachstein. Vlak bij het dorp Ramsau am Dachstein ligt een toegangsweg die je tot een hoogte van 1700 meter brengt.

Vanaf dalstation Türlwandhütte kun je tegen betaling met een gondel in enkele minuten tijd naar een hoogte van 2700 meter gaan. Zodra je bij bergstation Hunerkogel uitstapt kun je genieten van een indrukwekkend panoramisch uitzicht over de Oostenrijkse bergen. De Dachstein Sky Walk en de panoramabrug geven een extra dimensie aan het uitzicht.

 

Houd er rekening mee dat het boven aanzienlijk koeler is en er een zeer straffe wind kan staan. Vooral in de wintermaanden is extra warm aankleden geen overbodige luxe. Wie het wil die kan vanaf het bovenste station per ski of snorbaard naar beneden gaan. Dachstein biedt naast een prachtig uitzicht ook uitstekende skimogelijkheden.

 
Meer informatie?

Der Dachstein
Ramsau am Dachstein
Dachstein klimaatinfo
Oostenrijk voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl