bijzondere plaatsen > Oostenrijk > Wenen > Hofburg

HOFBURG

WENEN

Als Habsburgs paleis heeft Hofburg een belangrijke rol in de geschiedenis vervuld. Vanaf de dertiende eeuw tot en met de negentiende eeuw werden de ruimtes in dit paleis gebruikt als woonverblijf van de keizerlijke heersers. Tijdens de zomermaanden verbleven ze liever in Schloss Schönbrunn.

De laatste ingrijpende verbouwing van Hofburg werd verkregen eind negentiende en begin twintigste eeuw. De zuidoostvleugel, Neue Brug werd destijds aangebouwd. Inmiddels spreken we van het Hofburgcomplex, omdat het uiteindelijk behoorlijk omvattend is geworden.

 

Behalve het paleis, bestaat Hofburg ook uit de kerk ‘Augustinerkirche’, de Hofburgkapelle, het Albertina Museum en de nationale bibliotheek ‘Österreichische Nationalbibliothek’. In deze bibliotheek zijn meer dan elf miljoen exemplaren te vinden en een uitmuntende topografische kaarten collectie.

 
Meer informatie?

Hofburg
Hofburg
Wenen bezienswaardigheden
Wenen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl