bijzondere plaatsen > Oostenrijk > Wenen > Demel

DEMEL

WENEN

Eigenlijk mag niemand de stad Wenen verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan de beroemdste chocolaterie van de stad. Sinds de oprichting in 1786 is de populariteit alleen maar gestegen en werden ze zelfs hofleverancier. Een onderscheiding die het bedrijf geen windeieren heeft gelegd.

Demel is gevestigd aan de gezellige winkelstraat Kohlmarkt. Eén van de bekendste producten van Demel is de Sachertorte, een chocolade taart met abrikozenjam en chocolade glazuur. Maar ook andere cakes en taarten vinden gretig aftrek hier, al dan niet onder het genot van een kopje Wiener Melange.

 

Voor de liefhebbers is er zelfs een Demel Museum in Wenen te bezoeken waarin de ruim tweehonderd jarige geschiedenis van het bedrijf centraal staat. Dit museum is eveneens gevestigd aan het adres op de Kohlmarkt. Als toefje op de taart kun je hier ook de ambachtelijkheden van dichtbij bekijken.

 
Meer informatie?

Demel
Wenen tips
Wenen bezienswaardigheden
Wenen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl