bijzondere plaatsen > Oostenrijk > Wenen > Prater

PRATER

WENEN

Zowel jong als oud kan zich uitstekend vermaken in het gezellige park Prater van Wenen. Wiener Prater is een charmant park wat ooit toebehoorde aan het keizerlijke hof. Het werd voornamelijk gebruikt als jachtgebied voor de adel. Tijdens het bewind van Keizer Jozef II werd het gebied opengesteld voor het publiek.

Tegenwoordig is de Wiener Prater vooral een park waar vertier en recreatie hoog in het vaandel staan. Het pretpark waarin het grote reuzenrad voor veel plezier zorgt, staat garant voor een leuk dagje uit. Maar ook het wassenbeeldenmuseum, de Praterdome en de groene omgeving doen het goed bij vele bezoekers.

 

En natuurlijk kun je er ook nog de rust opzoeken. In het aangrenzende stadspark kun je naar hartenlust wandelen, joggen, fietsen of vanaf een bankje genieten van de dag. Even bijkomen doe je vervolgens in het Lusthaus. Dit sfeervolle restaurant is gevestigd in een voormalig jachthuis.

 
Meer informatie?

Prater
wikipedia
Wenen bezienswaardigheden
Wenen voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl