bijzondere plaatsen > Oostenrijk > Innsbruck > Schloss Ambras

SCHLOSS AMBRAS

INNSBRUCK

Schloss Ambras is zowel letterlijk als figuurlijk een hoogtepunt van de Oostenrijkse stad Innsbruck. Het kasteel ligt op een heuvel ten zuidoosten van de stad en heeft door de hogere ligging een goed uitzicht op de hedendaagse stad. Het huidige slot stamt uit het jaar 1563 en staat op de plek waar al in de tiende eeuw een kasteel gestaan heeft.

Het in renaissance stijl gebouwde Schloss Ambras is gebouwd in opdracht van Ferdinand II van Tirol. Het kasteel was een gift van de voormalige aartshertog aan zijn vrouw Philippine Welser. Tegen betaling kun je Schloss Ambras bezoeken. Het witte kasteel, dat vanaf de snelweg goed zichtbaar is, behoort tot de populairste bezienswaardigheden van Tirol.

 

Het kasteel bestaat uit het Unterschloss en het Hochschloss. In het Unterschloss vind je o.a. een wapenverzameling en een rariteitenkabinet. In het Hochschloss staat vooral de Habsburgse schilderijencollectie centraal. Onze persoonlijke favoriet is de indrukwekkende Spaanse Zaal waar op 27 schilderijen voormalige heersers van Tirol te zien zijn.

 
Meer informatie?

Schloss Ambras
Innsbruck
Innsbruck bezienswaardigheden
Innsbruck voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl