NEDERLAND

BIJZONDERE PLAATSEN

Nederland

Voor de meeste bezoekers van deze site is Nederland het land waar ze wonen en/of geboren zijn. Nederland is een land gelegen in West-Europa. De naam is een directe verwijzing naar het vlakke landschap dat zo kenmerkend is voor Nederland. Het Koninkrijk der Nederlanden behoort tot de meest dichtbevolkte landen ter wereld. Een redelijk deel van de bijna zeventien miljoen inwoners woont in stedelijke gebieden. Deze verstedelijking zorgt ervoor dat er nog voldoende ruimte overblijft voor natuur, water en andere bijzondere plaatsen in Nederland. Het toerisme in Nederland is zeer divers. Sommige mensen zoeken specifiek naar een goedkope vakantie in Nederland, omdat hun budget voor een duurdere vakantie ontbreekt of ze hun geld aan andere dingen uit willen geven. Er is echter een toenemend aantal Nederlanders dat bewust voor een vakantie in eigen land kiezen, omdat dit zo'n geweldige reisbestemming is.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Nederland

Op deze pagina staat een overzicht van de bijzondere plaatsen in Nederland. Het land kent enorm veel bijzondere plaatsen zoals de Zeeuwse Kust, de voor Nederland zo kenmerkende windmolens (zoals bij Kinderdijk), de grachten van Amsterdam of het Limburgse heuvellandschap.

Voor Amsterdam hebben we voor een aantal bestemmingen een pagina per stad/streek gemaakt.
Dit zijn de pagina's per bestemming in Amsterdam :

bijzondere plaatsen in Amsterdam

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN NEDERLAND

Amsterdam > Begijnhof
Amsterdam > De Oude Kerk
Amsterdam > Rijksmuseum
Nederland > Abdij van Middelburg
Nederland > Berkenhof's Tropical Zoo
Nederland > Bloemencorso
Nederland > Boulevard van Vlissingen
Nederland > De Dijk van Volendam
Nederland > Diergaarde Blijdorp
Nederland > Haven van Rotterdam
Nederland > Kamp Westerbork
Nederland > Kasteel de Haar
Nederland > Louwman Museum
Nederland > Madurodam
Nederland > Maritiem Museum Rotterdam
Nederland > Markthal van Rotterdam
Nederland > Molens van Kinderdijk
Nederland > Sint-Janskerk van Gouda
Nederland > Sint Servaas Basiliek
Nederland > Stadhuis van Gouda
Nederland > Stadhuis van Middelburg
Nederland > Strijp-S
Nederland > Zeeuwse kust

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Nederland?

mooiste dorpjes van Nederland
Nederland voor beginners
Nederland info
Nederland weer & klimaat

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl