bijzondere plaatsen > Nederland > Stadhuis van Middelburg

STADHUIS VAN MIDDELBURG

NEDERLAND

Het stadhuis van Middelburg is zonder twijfel het mooiste en meest bijzondere gebouw van de stad. De bouw van het stadhuis aan de markt startte aan het einde van de vijftiende eeuw. In deze periode was de markt nog een stuk kleiner omdat hier toen nog de Westmonsterkerk stond.

Het stadhuis is in de gotische stijl gebouwd. De fašade van het gebouw is versierd met gotische vensters, geschilderde luiken, vele torentjes en beelden van verschillende Zeeuwse adellijke. Het stadhuis werd in 2007 tweede bij de verkiezing van het mooiste gebouw van Nederland.

 

Tijdens de tweede wereld werd in 1940 het interieur tijdens een grote compleet verwoest. de brand was ontstaan na een Duits bombardement. Het stadhuis wordt momenteel nog voornamelijk gebruikt voor trouwerijen en als expositie zaal. Er worden bijna dagelijks rondleidingen in het stadhuis gegeven.

 
Meer informatie?

Stadhuis van Middelburg
Middelburg informatie
Zeeland voor beginners
Zeeland informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl