bijzondere plaatsen > Nederland > Sint Servaas Basiliek

SINT SERVAAS BASILIEK

NEDERLAND

De Sint Servaas Basiliek is waarschijnlijk het bekendste kerkelijke gebouw van Maastricht. Dit komt mede door zijn ligging aan het Vrijthof maar ook omdat het een bijzonder imposant gebouw is. Het gebouw behoort tot de honderd mooiste gebouwen van Nederland volgens de Unesco.

De Sint Servaasbasiliek is gebouwd in de loop van verschillende eeuwen. Er wordt geschat dat de bouw van de huidige basiliek ongeveer begonnen is aan het begin van de elfde eeuw en dat het meerder eeuwen duurde voordat de basiliek zijn huidige vorm kreeg. Hij is gebouwd op de oude grafkapel van Sint Servaas.

 

De Sint-Servaasbasiliek is het gehele jaar opengesteld voor het publiek behalve op zondagen of tijdens andere missen. Om een bezoek te kunnen brengen aan de Sint-Servaasbasiliek moet je een kaartje kopen. Met dit kaartje kun je ook een bezoek brengen aan de schatkamer van de Basiliek.

 
Meer informatie?

Sint Servaas
Sint Servaas schatkamer
Maastricht voor beginners
Maastricht informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl