bijzondere plaatsen > Nederland > Bloemencorso Zundert

BLOEMENCORSO ZUNDERT

NEDERLAND

Hét jaarlijkse traditionele evenement van de Brabantse plaats Zundert is zonder meer de kleurrijke bloemencorso in de maand september. Het is tevens het grootste dahliacorso ter wereld. De uitbundig wagens worden maanden van te voren gebouwd door de inwoners van de buurtschappen.

Vervolgens worden de uiteenlopende kleurige dahlia’s enkele dagen van te voren met man en macht in verschillende motieven aangebracht op de praalwagens. Deze monsterlijke klus gaat vaak tot midden in de nacht door, omdat de bloemen natuurlijk zo vers als mogelijk tentoon moeten worden gesteld.

 

Al sinds de jaren dertig van de twintigste eeuw wordt deze cultuur in de regio Zundert aan jong en oud meegegeven. Verschillende buurtschappen werken maanden lang aan een origineel ontwerp om daarmee te strijden voor de eerste plaats. Het succes van het corso heeft zelfs geleid tot de opname in de lijst van Unesco’s erkend Nederlands immaterieel erfgoed.

 
Meer informatie?

Bloemencorso Zundert
wikipedia
Top 10 bezienswaardigheden Noord-Brabant
Zundert klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl