bijzondere plaatsen > Nederland > De Dijk van Volendam

DE DIJK VAN VOLENDAM

NEDERLAND

Het vissersdorp Volendam is één van de drukst bezochte toeristische plaatsen in Noord-Holland. Volendam is vooral bekend vanwege de palingvangst, de vele muzikanten die uit het dorp afkomstig zijn, FC Volendam en de Volendamse Dijk. Deze dijk moet het dorp beschermen tegen het water, maar is tevens een belangrijke bezienswaardigheid.

De Dijk is het kloppend hart van het dorp waar vooral horeca, toeristenwinkels en toeristen te vinden zijn. Hier vind je een groot aantal winkeltjes waar vooral typisch Nederlandse souvenirs te koop zijn en café/restaurants waar bier en (meestal gebakken) vis een groot deel van de omzet verzorgen.

 

Op de Dijk, die bestaat uit Zuideinde, Haven en Noordeinde, kun je natuurlijk broodjes paling eten terwijl je uitkijkt op de Volendammer vissersboten. Ook poffertjes vinden hier gretig aftrek. Toeristen kunnen zich op de foto laten zetten in traditionele kleding, zien hoe houten klompen gemaakt worden en Nederlandse kaas proeven.

 
Meer informatie?

Dijk van Volendam
Volendam
Volendam klimaat & weer

top 10 bezienswaardigheden Noord-Holland

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl