bijzondere plaatsen > Nederland > Diergaarde Blijdorp

DIERGAARDE BLIJDORP

NEDERLAND

Diergaarde Blijdorp is n van de oudste dierentuinen van Nederland en Europa. De dierentuin opende voor het eerst zijn deuren in 1855. In de Diergaarde was toen niet veel meer te vinden dan enkele inheemse vogelsoorten. rond 1940 verhuisde de dierentuin naar zijn huidige locatie.

Tijdens de Tweede wereldoorlog werd, net als de eerst van Rotterdam, de dierentuin voor een groot deel verwoest door het bombardement. Bij de herbouw van de verblijven werd er naar gestreefd om zo weinig mogelijk met tralies te werken.

 

In de laatste decennia zijn er veel nieuwe verblijven gebouwd in de diergaarde die volledig zijn aangepast aan de huidige tijd. En van de mooiste verblijven in de dierentuin is het recentelijk gebouwde giraffenverblijf. Dit verblijf is vanuit de trein te zien als je langs Blijdorp komt.

 
Meer informatie?

Diergaarde Blijdorp
Diergaarde Blijdorp
waar overnachten in Rotterdam
Rotterdam bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl