bijzondere plaatsen > Nederland > Stadhuis van Gouda

STADHUIS VAN GOUDA

NEDERLAND

Het stadhuis van Gouda staat prominent midden op de markt van Gouda. Het stadhuis is gebouwd halverwege de vijftiende eeuw in de gotische stijl. Het was indertijd één van de eerste stadhuizen die in deze stijl gebouwd werd. In de eeuwen die volgden is het uiterlijk meerdere malen aangepast.

Zo werden de beelden die op de gevel staan pas toegevoegd in de vorige eeuw. De twee originele figuren die op het stadhuis stonden zijn tegenwoordig in de tuin van het Goudse museum te vinden. het klokkenspel aan de zijkant van het stahuis is ook relatief nieuw.

 

Het stadhuis van Gouda is tegenwoordig een populaire trouwplaats. Op sommige dagen staan de zenuwachtige bruidsparen in de file om in dit prachtige stadhuis tegen elkaar het jawoord te kunnen zeggen. Om vervolgens vanaf het bordes naar de familie n vrienden te kunnen zwaaien.

 
Meer informatie?

Stadhuis van Gouda
wikipedia
Gouda officiële site
Gouda informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl