bijzondere plaatsen > Nederland > Abdij van Middelburg

ABDIJ VAN MIDDELBURG

NEDERLAND

De Abdij van Middelburg is een voormalige abdij in het historische centrum van de stad. Het klooster is gesticht in de twaalfde eeuw door norbertijnen die afkomstig waren uit Antwerpen. In de dertiende eeuw kwam de abdij van Middelburg rechtstreeks onder de verantwoordelijkheid van de Paus te staan.

Na het Beleg van Middelburg aan het einde van de zestiende eeuw werden de monniken uit de abdij gezet en werd het pand eigendom van het betuur van Zeeland. In de Abdij is tegenwoordig het Zeeuws museum gevestigd en een deel wordt gebruikt door een school.

 

De Abdij is een groot vierkant gebouw met in het midden een groot plein. Dit plein het Abdijplein is een prachtig plein met grote groene bomen en een kunstwerk. Tijdens de tweede wereldoorlog werd een deel van de Abdij verwoest door een brand.

 
Meer informatie?

Abdij van Middelburg
Abdij van Middelburg
Middelburg informatie
Zeeland voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl