bijzondere plaatsen > Nederland > Boulevard van Vlisisngen

BOULEVARD VAN VLISSINGEN

NEDERLAND

De Boulevard van Vlissingen is behoort zonder enige twijfel tot de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van de stad. In de zomermaanden lopen over de boulevard vele duizenden toeristen die hier komen genieten van de prachtige uitzichten die ja vanaf de boulevard over de Westerschelde en op het strand hebt.

De Boulevard is in drie stukken onderverdeeld, de Evertsen boulevard met hiervoor het Badstrand, de Bankert Boulevard en de Ruyter Boulevard. Op de Boulevard zijn nog steeds oude delen van de vestingwerking van Vlissingen goed zichtbaar. Zo bestaat de kop van de boulevard uit het keizersbolwerk.

 

Verder kom je verder nog het Leugenaarsbolwerk tegen en de Gevangentoren die vroeger onderdeel was van de Westpoort een oude stadspoort van Vlissingen. Op de Boulevard zijn opvallend veel beelden en kunstwerken te vinden. Hiervan is het beeld van Michiel de Ruyter het bekendste.

 
Meer informatie?

Vlissingen informatie
Vlissingen bezienswaardigheden top 10
Vlissingen in 24 foto's
Vlissingen klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl