bijzondere plaatsen > Nederland > Amsterdam > Rijksmuseum

RIJKSMUSEUM

AMSTERDAM

Het Rijksmuseum Amsterdam is het belangrijkste en tevens grootste Nederlandse rijksmuseum. Het in het jaar 1800 opgerichte museum wordt ook vaak aangeduid als kortweg Rijksmuseum. Met gemiddeld bijna tienduizend bezoekers per dag behoort het Rijksmuseum tot de topmusea van Europa.

De collecties zijn per eeuw ingedeeld over een viertal verdiepingen. Belangrijke topstukken van het museum zijn een aantal schilderwerken van Nederlandse meesters zoals Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Vincent van Gogh en Frans Hals. Grote publiekstrekker is het schilderij 'De Nachtwacht' van Rembrandt van Rijn.

 

Voor een bezoek aan het Rijksmuseum dien je tenminste drie uur uit te trekken. Zelfs dat is te kort, echter is je spanningsboog te kort om echt alles goed te bekijken. Het Rijksmuseum Amsterdam is alle dagen van het jaar geopend en biedt gratis toegang aan kinderen onder de achttien jaar.

 
Meer informatie?

Rijksmuseum Amsterdam
Rijksmuseum Amsterdam
Rijksmuseum Amsterdam
Amsterdam bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl