bijzondere plaatsen > Nederland > Louwman Museum

LOUWMAN MUSEUM

NEDERLAND

Het Louwman Museum is hét automobielmuseum van Nederland. Het museum is gevestigd in een prachtig pand in Den Haag en vertelt het verhaal van de automobielindustrie en alles wat daarmee samenhangt. Binnen de zeer brede collectie zie je zelfs enkele voorlopers van wat we tegenwoordig als een auto beschouwen.

De indrukwekkende collectie is grotendeels door twee generaties van de familie Louwman opgebouwd. Er worden enkele unieke auto's tentoongesteld, zoals de op maat gemaakte Cadillac van Elvis Presley en het prototype van de DAF 600. Bijzonder is dat het Louwman Museum in het bezit is van de enige nog bestaande vooroorlogse Toyota ter wereld.

 

Het automuseum laat meer dan alleen auto's zien. Zo kun je tal van miniatuurauto's bewonderen, genieten van prachtige benzinepompen of kunstwerken zien die auto's of autorijden als onderwerp hebben. De manier waarop de exposities opgebouwd zijn, zijn al een compliment waard. Zelfs het in het museum gevestigde cafetaria is een bezienswaardigheid op zich.

 
Meer informatie?

Louwman Museum
Louwman Museum
Louwman Museum
Den Haag bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl