bijzondere plaatsen > Nederland > Markthal van Rotterdam

MARKTHAL VAN ROTTERDAM

NEDERLAND

Sinds oktober 2014 is de Nederlandse stad Rotterdam in het bezit van een unieke overdekte markt: de markthal. Dit woon- en winkelcomplex combineert winkelen, eten, drinken en wonen in een fraai hoogstandje van moderne architectuur. Met de Markthal heeft de gemeente Rotterdam een grote publiekstrekker gecreŽerd.

De Markthal heeft een vorm die je doet denken aan een gigantisch hoefijzer. Door het gebruik van grote glazen panelen aan de twee uiteindes ontstaat een 'open karakter', wat binnen versterkt wordt door het enorme gebogen plafond waarop het kunstwerk 'Hoorn des Overvloeds' is aangebracht.

 

De dagelijks geopende markt biedt eerste kwaliteit versproducten, prachtige kant- en klaarproducten en heerlijke lekkernijen die je ter plaatse kunt nuttigen. De bonte mix van het aanbod prikkelt alle zintuigen. Het is dan ook bijna onmogelijk om hier rond te lopen zonder geld uit te geven. De Markthal is daarom ook commercieel een groot succes.

 
Meer informatie?

Markthal
Markthal
Rotterdam informatie
Rotterdam bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl