bijzondere plaatsen > Nederland > Molens van Kinderdijk

MOLENS VAN KINDERDIJK

NEDERLAND

De Kinderdijkse molens zijn een verzameling van negentien molens, gelegen bij de plaatsen Alblasserdam en Kinderdijk. De molens vormen een belangrijke toeristische attractie waar jaarlijks tienduizenden Nederlandse en buitenlandse toeristen op af komen.

De molens liggen in een autovrij gebied. Je kunt er wel langs fietsen en wandelen over speciaal daarvoor aangelegde paden.
Drie van de windmolens zijn ingericht als bezoekmolen. Deze museummolen kun je tegen betaling bezoeken. De andere molens zijn bewoond.

 

De molens van Kinderdijk staan sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze vermelding heeft een extra impuls gegeven aan het buitenlandse bezoek aan deze prachtige verzameling achttiende-eeuwse molens.

 
Meer informatie?

Kinderdijk
Kinderdijk
Kinderdijk klimaat & weer

molens van Kinderdijk

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl