bijzondere plaatsen > Nederland > Maritiem Museum Rotterdam

MARITIEM MUSEUM ROTTERDAM

NEDERLAND

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Eigentijdse tentoonstellingen voor jong en oud nemen je mee op reis door het maritieme heden en verleden. Luister naar verhalen en bewonder topstukken uit de eeuwenoude collectie, zoals het oudste scheepsmodel van Europa of de zeekaarten van cartograaf Joan Blaeu.

De allerkleinsten gaan op avontuur in de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons. Het museum ligt in de oudste museumhaven van Nederland waar je op werkende historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam hier begon. In de zomer kun je een vaartocht maken met een van de schepen.

 

Het Maritiem Museum is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10 17 uur en op zondag van 11 17 uur. In de schoolvakanties en in juli en augustus ook op maandag van 10 17 uur. De kades en steigers in de Maritiem Museum Haven zijn van dinsdag t/m zondag geopend. Dagelijks zijn er wisselende schepen en kranen open tot 16.00 uur die je met een entreekaartje van het museum kunt bezoeken.

 
Meer informatie?

Maritiem Museum
wikipedia
Rotterdam informatie
Rotterdam voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl