bijzondere plaatsen > Nederland > Haven van Rotterdam

HAVEN VAN ROTTERDAM

NEDERLAND

De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. Totdat het in 2004 voorbijgestreefd werd door Shanghai was Rotterdam zelfs de grootste zeehaven ter wereld. Jaarlijks passeert er zo'n 400 miljoen ton aan goederen door de haven van Rotterdam.

Ruwe olie vormt een belangrijk product, het is goed voor maar liefst een derde van de aangevoerde producten (in gewicht). De aan- en afvoer van containers is zo'n kwart van het totale gewicht dat de haven passeert. Dit gebeurt in ongeveer 6,5 miljoen containers (omgerekend in 20' eenheden: ongeveer 10 miljoen).

 

Het totale havengebied beslaat inmiddels meer dan tienduizend hectare. De gehele haven behoort tot de gemeente Rotterdam. Uitbreidingen van de Maasvlakte (de Tweede Maasvlakte) hebben gezorgd voor nieuwe stranden aan de kustlijn. In de zomermaanden is het hier fijn vertoeven.

 
Meer informatie?

Haven van Rotterdam
waar overnachten in Rotterdam
Rotterdam informatie
Rotterdam bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl