bijzondere plaatsen > Nederland > Amsterdam > Begijnhof

BEGIJNHOF AMSTERDAM

AMSTERDAM

In het centrum van Amsterdam ligt een in de veertiende eeuw gesticht Begijnhof. Het is het enige hofje dat tijdens de middeleeuwen in Amsterdam gesticht is. Oorspronkelijk stonden de achtergevels in het water. Het dempen van o.a. het Spui en de Begijnensloot heeft het omringende water doen verdwijnen.

Het Amsterdamse Begijnenhof is grotendeels open voor bezoekers. Het noordelijke deel, waar alleen maar woningen staan, is alleen toegankelijk voor de bewoners van de huizen en natuurlijk ook voor hun gasten. In de tuin staat onder andere een beeld van een Begijntje.

 

De meeste gevels binnen het Begijnhof stammen uit de 17e en 18e eeuw. De huizen zelf zijn vaak ouder. Vrij uniek is de gevel van het houten huis op Begijnhof 34.
Binnen het hof staan ook de Engelse Hervormde Kerk en de Begijnhofkapel.

 
Meer informatie?

Begijnhof Amsterdam
Begijnhof Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl