bijzondere plaatsen > Nederland > Kasteel de Haar

KASTEEL DE HAAR

NEDERLAND

Net buiten het dorpje Haarzuilens ligt Kasteel de Haar het grootste kasteel van Nederland. Het is een vrij jong kasteel dat aan het einde van de negentiende eeuw is herbouwd. Dit op resten van een ouder kasteel. Het eerste kasteel werd hier al in de twaalfde eeuw gebouwd.

Tijdens de herbouw van kasteel de Haar werd het kasteel voorzien van de modernste snufjes zoals elektriciteit en een automatisch verwarmingssysteem. Dit lage druk stoomsysteem is tegenwoordig een industrieel monument. Het kasteel is tegenwoordig eigendom van de Vereniging Natuurmonumenten.

 

Kasteel de Haar is ingericht in de neogotische stijl met veel beeldhouwwerk en schrijnwerk. De verschillende glas in lood ramen zorgen voor een prachtig kleurenspel in het kasteel. Naast de schitterende inrichting zijn er enkele bijzondere kunstobjecten in het kasteel te vinden. Jammer genoeg mag er in het kasteel niet gefotografeerd worden.

 
Meer informatie?

Kasteel De Haar
Kasteel De Haar
klimaatinfo Utrecht
wikipedia

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl