bijzondere plaatsen > Nederland > Sint-Janskerk van Gouda

SINT-JANSKERK VAN GOUDA

NEDERLAND

In het historisch centrum van Gouda staat de Sint-Janskerk van de stad. De bouw van de kerk is gestart in de dertiende eeuw maar is in de daarop volgende eeuwen meerdere malen verbouwd en uitgebreid. de Sint-Janskerk is met 123 meter het langste kerkgebouw van Nederland.

De Sint-Janskerk van Gouda is met name beroemd om zijn prachtige gebrandschilderde ramen. Dez ramen staan bekend als de Goudse Glazen. Een groot aantal van de gebrandschilderde glazen stammen uit de zestiende eeuw. De ramen in het koor vertellen het verhaal van Johannes de Doper.

 

De Sint-Janskerk van Gouda is dagelijks geopend voor publiek behalve op zondag en andere kerkelijke feestdagen. Om de schoonheid van de kerk met eigen ogen te mogen aanschouwen wordt een kleine entree gevraagd. Het is tevens mogelijk om een wandeling in de kerk te maken met een audiogids.

 
Meer informatie?

Sint-Janskerk van Gouda
wikipedia
Gouda officiŽle site
Gouda informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl