bijzondere plaatsen > Nederland > Strijp-S

STRIJP-S

NEDERLAND

Strijp-S is een voormalige fabrieksterrein van Philips dat vroeger onder de bewoners van Eindhoven bekend stond als de verboden stad. Sinds het vertrek van Philips uit Eindhoven worden de voormalige fabrieksterreinen opnieuw ingericht. Op Strijp-S worden momenteel voormalige kantoorgebouwen omgebouwd tot woningen en kantoorpanden.

Nadat Philips in 2004 voorgoed de verboden stad verliet werd twee jaar later een voorzichtig begin gemaakt met de herbouw van dit nieuwe stadsdeel. De complete herstructurering van het gebied zal tot ongeveer 2030 duren. Het industriŽle karakter van Strijp-S wordt door het behoudt van de kantoorcomplexen en andere voormalige Philips gebouwen behouden.

 

Op Strijp-S zijn naast woningen, horecagelegenheden, galeries en winkels te vinden. In het voormalige NatLab is er een klein theater annex bioscoop gevestigd. In een voormalige fabriekshal is er een immense skatebaan gebouwd en er is ook een bouldergym te vinden binnen de driehoek van Strijp-S.

 
Meer informatie?

Strijp-S
Strijp-S
Eindhoven voor beginners
Eindhoven bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl