bijzondere plaatsen > Nederland > Madurodam

MADURODAM

NEDERLAND

Madurodam is een miniatuurstad in Den Haag. Alles in Madurodam is op dezelfde schaal nagebouwd, te weten 1 op 25. Dat betekent dat een gebouw dat in werkelijkheid twintig meter hoog is, in Madurodam een hoogte kent van slechts tachtig centimeter. Op die manier voel je je een reus die met grote stappen door Nederland dendert.

Alles wat je in Madurodam aantreft is een natuurgetrouwe replica van wat je in Nederland kunt vinden. Zo zijn gebouwen, bruggen, waters, pleinen, straten, treinen, wegen, kerken, spoorlijnen en zelfs het internationale vliegveld Schiphol in Madurodam te aanschouwen.
Via wandelpaden loop je langs de diverse attracties.

 

Madurodam behoort tot de populairste attracties van Den Haag. Jaarlijks weten honderdduizenden bezoekers de weg naar de miniatuurstad te vinden. Madurodam is geen commercieel bedrijf. Winsten gaan via de Stichting Madurodam Steunfonds naar goede doelen.

 
Meer informatie?

Madurodam
Madurodam
wikipedia
Den Haag bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl