CALIFORNIA / VERENIGDE STATEN

 

Bijzondere plaatsen in California

De Amerikaanse staat California is misschien wel de meest gevarieerde staat van de Verenigde Statwen. Zo vind je hier in Death Valley het laagste punt van de VS, terwijl Mount Witney met een hoogte van maar liefst 4421 meter ťťn van de hoogste plekken in de VS is. Aan de ene kant heb je uitgestrekte natuurgebieden waar je soms tientallen kilometers amper of geen aanwezigheid van mensen ziet, terwijl bruisende metropolen zoals San Francisco, Los Angeles en San Diego ervoor zorgen dat de staat California op zichzelf al tot de top tien economieŽn ter wereld gerekend mag worden. Het zal dan ook niemand verbazen dat California (of CaliforniŽ zoals ze in Nederland ook wel zeggen) heel wat bijzondere plaatsen herbergt.

Niet voor niets dat toeristen vrij massaal naar California komen om van al het moois te genieten. Zo kun je het prachtige Yosemite National Park bezoeken, skiŽn in de bergen of de kustroute tussen San Francisco en Los Angeles rijden. Deze Highway 1 wordt gezien als ťťn van de mooiste autoroutes van de Verenigde Staten. Voor deze pakweg 650-700 kilometer lange route zou je dan ook eigenlijk twee of drie dagen uit moeten trekken. Pak in ieder geval de '17 Mile Drive' mee als je Highway 1 af rijdt.

 

Bijzondere plaatsen in California

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in California bewonderen:
 
17 Mile Drive
Death Valley National Park
Los Angeles > Beverly Hills
Los Angeles > Chinatown
Los Angeles > Getty Center
Los Angeles > Hollywood Boulevard
Los Angeles > Mulholland Drive
Los Angeles > Santa Monica Beach
Los Angeles > Venice Beach
Los Angeles > Venice Canals
San Francisco > Alcatraz
San Francisco > Chinatown
San Francisco > Coit Tower
San Francisco > Fisherman's Wharf
San Francisco > Golden Gate Bridge
San Francisco > Japanese Tea Garden
San Francisco > Pier 39
San Francisco > Presidio
San Francisco > Sausalito
San Francisco > Stadhuis van San Francisco

Bijzondere plaatsen in de Verenigde Staten van Amerika

California  ligt in de Verenigde Staten van Amerika. Wil je alle bijzondere plaatsen in de V.S. zien?
Ga dan naar onze Verenigde Staten pagina!

MEER INFORMATIE OVER CALIFORNIA

California bezienswaardigheden top 10
California voor beginners

CALIFORNIA WEER & KLIMAAT

California klimaatinfo

CALIFORNIA OP STARTPAGINA.NL

-

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl