bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Los Angeles > Mulholland Drive

MULHOLLAND DRIVE

LOS ANGELES

Wil je een kleine 'road trip' binnen Los Angeles maken dan is Mulholland Drive daar heel geschikt voor. In totaal meet deze door de heuvels kronkelende weg 80 kilometer, maar het is het stuk dat tussen de Highway 101 en Interstate 405 ligt dat het meest de moeite waard is. Van hieruit heb je prachtige uitzichtpunten op Los Angeles.

Je kunt de route vanaf beide kanten starten. In het oosten begin je vlak bij de Hollywood Bowl Overlook. Dit uitzichtpunt geeft je een panoramisch uitzicht op Los Angeles. Ook het wereldberoemde Hollywood Sign is van hieraf goed te zien. In westelijke richting passeer je nog een stuk of 10-12 uitzichtpunten.

 

Sommige van deze 'lookouts' geven je een mooi uitzicht op de andere kant van L.A.: San Fernando Valley. Hier ligt onder andere Studio City waar grote filmstudio's zoals Warner Bros en Universal gevestigd zijn. Buiten de uitzichtpunten zijn er weinig plekken waar je mag stoppen langs Mulholland Drive. Dat is vooral om de privacy van buurtbewoners te beschermen.

 
Meer informatie?

Mulholland Drive
Los Angeles informatie
Los Angeles in één dag
Los Angeles voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl