bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > San Francisco > Presidio

PRESIDIO

SAN FRANCISCO

In het jaar 1776 stichtten de Spanjaarden een fort op de plek die nu het noordwesten van San Francisco vormt. Het El Presidio Real de San Francisco is vervolgens in Mexicaanse en uiteindelijk in Amerikaanse handen gekomen. Ruim twee eeuwen lang heeft het Presidio een militaire rol gehad totdat het in 1994 overgedragen werd aan de National Park Service.

Tegenwoordig is het Presidio een vrij toegankelijk nationaal park binnen de stad San Francisco. De continu´teit van het Presidio is hiermee gewaarborgd. De voormalige militaire panden krijgen grotendeels andere rollen. Zo wonen er gewoon mensen in de officierswoningen en krijgen de algemene gebouwen nieuwe commerciŰle en creatieve rollen.

 

De voormalige landingsbaan van het verdwenen vliegveld is nu een groot grasveld. Als je op een hoger punt staat binnen het Presidio dan kun je je goed voorstellen dat hier een landingsbaan gelegen heeft. Vanuit het Presidio heb je veel goede uitzichtpunten op de Golden Gate Bridge. Het bijbehorende strand wordt vooral door hondenliefhebbers gebruikt.

 
Meer informatie?

Presidio
San Francisco in ÚÚn dag
San Francisco tips
San Francisco voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl