bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > San Francisco > Sausalito

SAUSALITO

SAN FRANCISCO

Als je vanuit San Francisco de Golden Gate Bridge oversteekt dan kom je vanzelf uit in het plaatsje Sausalito. Officieel hoort Sausalito niet bij San Francisco maar ligt het in Marin County. Wel behoort het tot de San Francisco Bay Area. Door de ligging net ten noorden van de Golden Gate Bridge wordt het vaak wel tot San Francisco gerekend.

Waar San Francisco vooral toch echt stads is, daar biedt Sausalito ineens een heel andere sfeer. Je hebt het gevoel dat je ineens in een dorpachtige setting terecht gekomen bent. De houten huizen doen hier vooral lieflijk aan en de verkeersdrukte is ineens weg zodra je Highway 101 verlaten hebt om Sausalito binnen te rijden.

 

Voor fietsers en motorrijders is Sausalito een geliefde stopplek als ze een tochtje maken waarbij ze de Golden Gate Bridge oversteken. Fietsers kunnen na Sausalito doorfietsen tot Tiburon of vanuit Sausalito de veerboot terug naar San Francisco nemen. Velen blijven even in Sausalito om te lunchen of wat te drinken.

 
Meer informatie?

Sausalito
San Francisco in één dag
San Francisco tips
San Francisco voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl