bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Los Angeles > Venice Canals

VENICE CANALS

LOS ANGELES

Ontwikkelaar Abbot Kinney heeft begin twintigste eeuw getracht de sfeer van de Italiaanse stad Venetië naar Amerika te halen. Dit deed hij door het aanleggen van maar liefst 26 kanalen die met elkaar in verbinding stonden. Hierdoor ontstond er een gebied dat bekend werd als het Venetië van Amerika. Dit is de basis voor wat we hier nu kennen als Venice.

Hoewel het gebied in eerste instantie bejubeld werd kwam er al vrij snel een moment dat de groei van het aantal auto's ook voor een vraag naar meer asfalt zorgde. In 1929 werd een groot deel van de grachten gedempt plaats te maken voor asfaltwegen. De overgebleven kanalen verpauperden in redelijk tempo.

 

De stad is pas eind twintigste eeuw een grootscheepse renovatie van de grachten gestart. Het resultaat is een prachtig gebied met kanalen die in topvorm zijn en waar het onroerend goed zeer gewild en daardoor duur is. Langs de grachten lopen wandelpaden en over de grachten liggen romantische bruggetjes waar je overheen kunt wandelen.

 
Meer informatie?

Venice Canals
Los Angeles informatie
Los Angeles in één dag
Los Angeles voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl