bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Los Angeles > Chinatown

CHINATOWN

LOS ANGELES

In Downtown L.A. ligt Chinatown. Deze Chinese wijk vormt sinds het jaar 1938 het commerciële centrum voor Chinese en andere Aziatische bedrijven. Door de soms brede straten doet Chinatown Los Angeles op veel plekken minder sfeervol aan dan de grotere Chinese wijk die zich in San Francisco bevindt.

Er was al eerder een Chinatown in Los Angeles. Deze moest echter wijken voor de aanleg van Union Station die in 1939 geopend werd. Binnen Chinatown ligt een stukje dat er authentieker uitziet dan de rest. Dit autovrije deel is het meest toeristische deel van Chinatown, maar zeker ook het meest fotogenieke.

 

Binnen de etnische wijk vind je Chinese winkels, Chinese restaurants, een overdekte markt, een fraaie Chinese tempel en een standbeeld voor de bekende Chinese arts Sun Yat-sen die de eerste president van de Republiek China was. Sun wordt algemeen als één van de grootste leiders van China gezien.

 
Meer informatie?

Chinatown Los Angeles
Los Angeles informatie
Los Angeles bezienswaardigheden
Los Angeles voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl