bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > San Francisco > Chinatown

CHINATOWN

SAN FRANCISCO

Chinatown is de grootste etnische wijk in San Francisco. Na New York is het de grootste Chinese wijk op het westelijk halfrond. In Chinatown San Francisco wonen en werken naar schatting zo'n honderdduizend mensen die van Chinese afkomst zijn. Een groot deel hiervan is wel in de Verenigde Staten geboren.

Op het moment dat je je in Chinatown begeeft denk je bijna dat je in een Chinese stad bevindt, Neonreclames, straatnaamborden en de producten die in de winkels verkocht worden zijn ineens allemaal Chinees. Op straat zie je behalve toeristen vooral mensen van Aziatische afkomst. In de restaurants is het de Chinese keuken die volop vertegenwoordigd is.

 

Het Chinese Nieuwjaar is een extra feestelijk moment om Chinatown te bezoeken. Uitbundige mensen steken dan volop vuurwerk af in de straten van Chinatown en de jaarlijkse nieuwjaarsparade is één van de hoogtepunten in San Francisco. Als je de kans krijgt om dit mee te maken dan moet je dat zeker doen.

 
Meer informatie?

Chinatown San Francisco
San Francisco informatie
San Francisco bezienswaardigheden
San Francisco voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl