bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Los Angeles > Hollywood Boulevard

HOLLYWOOD BOULEVARD

LOS ANGELES

Als je Hollywood als het centrum van de entertainmentindustrie mag beschouwen, dan is Hollywood Boulevard het kloppend hart. Dat komt niet omdat je aan deze lange straat filmstudio's vindt, maar vooral door de aanwezigheid van het Dolby Theatre en de Hollywood Walk of Fame. Tegenwoordig is Hollywood Boulevard een erkend historisch district.

De 2,1 kilometer lange Hollywood Walk of Fame is de belangrijkste trekpleister van Hollywood Boulevard. De Walk of Fame bestaat uit meerdere trottoirs in Hollywood waarin grote tegels aangebracht zijn met gekleurde sterren. In de meeste van deze sterren staan namen van beroemdheden die werkzaam zijn in film, muziek, televisie en andere vormen van entertainment.

 

Het Dolby Theatre is het episch centrum van de jaarlijks Oscar-uitreiking. Het theater is in 2001 speciaal gebouwd voor de Oscars. De eerste tien jaar werd de naam Kodak Theatre, omdat het bedrijf Kodak hoofdsponsor was. Deze rol is in het jaar 2002 overgenomen door Dolby Laboratories.

 
Meer informatie?

Hollywood Boulevard
Los Angeles informatie
Los Angeles in één dag
Los Angeles voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl