bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > San Francisco > Golden Gate Bridge

GOLDEN GATE BRIDGE

SAN FRANCISCO

De oranjerode Golden Gate Bridge is het herkenningspunt van San Francisco. Een ieder die een afbeelding van deze brug ziet weet al vrij snel de associatie te leggen met San Francisco. De brug overspant de Golden Gate, wat de zeestraat is die de Baai van San Francisco met de Grote Oceaan verbindt.

De naam is dus een verwijzing naar de zeestraat die de brug overspant. Dat doet de Golden Gate Bridge sinds het jaar 1937. Tot die tijd was de in 1840 gestarte veerdienst de enige manier om de Golden Gate over te steken. Tegenwoordig passeren ruim honderdduizend auto's en andere voertuigen de brug. Er moet alleen in zuidelijke richting tol betaald worden.

 

De stalen hangbrug is ontworpen door Joseph Strauss, Irving Morrow, and Charles Ellis. De designstijl valt onder de art deco stroming die in de jaren dertig erg populair was in de Verenigde Staten. De brug is zo gebouwd dat het windsnelheden tot 160 kilometer per uur moet kunnen doorstaan. Ook is er bij de bouw rekening gehouden met de kans op aardbevingen.

 
Meer informatie?

Golden Gate Bridge
San Francisco in één dag
San Francisco bezienswaardigheden
San Francisco voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl