bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > San Francisco > Pier 39

PIER 39

SAN FRANCISCO

Van alle pieren in visserswijk Fisherman's Wharf is Pier 39 veruit de bekendste. Deze pier is getransformeerd tot een toeristische attractie waar de scheepvaart een ondergeschikte rol heeft gekregen. Het draait hier om winkelen, lekker eten, drinken en vertier. Er wordt regelmatig iets georganiseerd op Pier 39, vooral in de zomerperiode.

Hoofdattractie van Pier 39 wordt gevormd door de kolonie zeeleeuwen die hier iedere winterperiode te vinden is. Deze zeedieren liggen vooral te luieren op de pontons die je aan de noordwestelijke kant van Pier 39 vindt. Dit is publiek gebied; je kunt hier dus altijd gratis naar de zeeleeuwen komen kijken.

 

Als je in de zomermaanden Pier 39 bezoekt dan is de kans groot dat je tevergeefs naar de zeeleeuwen zoekt omdat het dan paringsseizoen is. Een andere plek op Pier 39 waar je zeedieren kunt bewonderen is het Aquarium of the Bay. Hier leven vooral dieren die voorkomen rondom San Francisco zoals de gevlekte zevenkieuwshaai en de doornhaai.

 
Meer informatie?

Pier 39
San Francisco in één dag
San Francisco bezienswaardigheden
San Francisco voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl