bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > San Francisco > Alcatraz

ALCATRAZ

SAN FRANCISCO

Het eiland Alcatraz ligt in de Baai van San Francisco en is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Dat komt omdat het eiland bijna drie decennia lang gebruikt is als één van de zwaarst beveiligde gevangenissen ter wereld. Mede dankzij de beroemde gevangene Al Capone en meerdere Hollywoodfilms is Alcatraz zeer bekend geworden.

Voor toeristen is het interessant om te zien hoe de gevangenen op Alcatraz hun tijd hebben moeten doorstaan. Door middel van een vrijwel perfect uitgevoerde audiotoer krijg je op levendige wijze een kijkje in het verleden. Je voelt bijna zelf hoe het geweest moet zijn om hier opgesloten gezeten te hebben.

BEZOEK ALCATRAZ

RESERVEER HIER JE ENTREETICKETS
MET BOOTTOCHT NAAR ALCATRAZ

Om Alcatraz te bezoeken kun je vanaf Pier 33 in San Francisco met de boot de tocht naar het eiland maken. De overtocht duurt om en nabij de twintig minuten. Omdat het aantal plekken voor deze boeiende excursie beperkt is, is vooraf via internet reserveren aan te raden. Dat geldt vooral voor weekeinden en het zomerseizoen.

 
Meer informatie?

Alcatraz
Alcatraz Cruises
San Francisco bezienswaardigheden
San Francisco voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl