bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > San Francisco > Coit Tower

COIT TOWER

SAN FRANCISCO

Bovenop Telegraph Hill staat uitkijktoren Coit Tower. De toren vormt een uitstekend uitzichtpunt om over San Francisco en de Baai van San Francisco uit te kijken. De art deco toren zelf heeft een hoogte van 64 meter. Omdat Telegraph Hill zelf ook 83 meter hoog is ontstaat er een gezamenlijke hoogte van maar liefst 147 meter.

Tegen betaling kun je Coit Tower bezoeken. Dat kan vanaf 10 uur in de ochtend tot 17 uur in de middag. De zonsondergang bewonderen is daardoor eigenlijk alleen maar mogelijk in de maand december. Een lift brengt je naar het semi-open observatiedek van Coit Tower. Daar kunnen naar schatting zo'n 20 tot 30 personen tegelijkertijd verblijven.

 

De betonnen toren is ontworpen door de architecten Arthur Brown Jr en Henry Howard. De heuvel zelf biedt weinig uitzicht op de omgeving. Dat komt omdat bomen en struiken het uitzicht grotendeels beperken. Wie denkt gratis van een spectaculair uitzicht te kunnen genieten die zal andere heuvels in San Francisco moeten opzoeken zoals de Twin Peaks.

 
Meer informatie?

Coit Tower
San Francisco informatie
San Francisco bezienswaardigheden
San Francisco voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl