bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > California > 17 Mile Drive

17 MILE DRIVE

CALIFORNIA

Op het schiereiland Monterey ligt de 'scenic route' die bekend staat als 17 Mile Drive. De naam zegt het al: het is een autoroute die een lengte heeft van 17 Amerikaanse mijlen wat omgerekend ruim 27 kilometer is. De 17 Mile Drive ligt vlak bij de populaire Highway 1 die je van San Francisco naar Los Angeles brengt (of juist andersom).

Na betaling van de verplichte tol mag je je rondje rijden over de 17 Mile Drive. Dat doe je in cruisesnelheid zodat je optimaal kunt genieten van het landschap en de verschillende bijzondere plekjes die je onderweg tegenkomt op deze route zoals Pebble Beach, Bird Rock, de Ghost Tree en Cypress Point.

 

Bekend object langs de route is de Lone Cypress. Deze Montereycipres is een icoon langs de 17 Mile Drive. Niet voor niets dat het altijd druk is op de parkeerplaats bij dit fraaie uitzichtpunt. Voor de 17 Mile Drive mag je in totaal wel een uurtje of twee uittrekken als je onderweg stops maakt bij de verschillende bezienswaardigheden die je tegenkomt.

 
Meer informatie?

17 Mile Drive
California bezienswaardigheden
California voor beginners
winterzon in California

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl