bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > San Francisco > Stadhuis van San Francisco

STADHUIS VAN SAN FRANCISCO

SAN FRANCISCO

Een opvallend bouwwerk in San Francisco is de San Francisco City Hall. Dit stadhuis doet door de dimensies en de rijkelijk gedecoreerde beaux-arts stijl erg pompeus aan. Dat gevoel wordt versterkt door de manier waarop het gelegen is. De grote vrije ruimte voor het stadhuis zorgt ervoor dat het gebouw nog meer aandacht trekt.

Het gebouw dat je tegenwoordig ziet stamt van na de grote aardbeving in 1906. Men is in 1913 beginnen om op basis van de restanten van het oude stadhuis een nieuw gebouw weg te zetten. In 1915 was dit gereed. Grote blikvanger is de enorme koepel die met een hoogte van 93,7 meter net iets hoger is dan de koepel van het Capitool.

 

Je kunt het stadhuis van San Francisco overdag gewoon gratis bezoeken. Het is een publiek gebouw waar geen entree voor gevraagd wordt. Wel moet je door de beveiliging heen. Binnen is het stadhuis eigenlijk net zo indrukwekkend als de buitenkant. Het meest opvallende element hier is de brede trap die centraal geplaatst is.

 
Meer informatie?

Stadhuis van San Francisco
San Francisco in 24 foto's
San Francisco tips
San Francisco voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl