bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > San Francisco > Fisherman's Wharf

FISHERMAN'S WHARF

SAN FRANCISCO

Dé toeristisch wijk van San Francisco is Fisherman's Wharf. Wat ooit begonnen is als een wat ruigere visserswijk, is nu uitgegroeid tot een plek waar zowel locals als toeristen vooral overdag graag vertoeven. In Fisherman's Wharf kun je genieten van heerlijke gerechten met vis- en schaaldieren. Vooral krab en mosselsoep zijn favoriet.

Veel restaurants hebben Italiaanse invloeden. Dat komt omdat het tijdens de goudkoorts vooral de Italiaanse immigranten waren die zich hier vestigden om mee te genieten van de economische mogelijkheden die er geboden werden. Nog steeds zijn er een aantal historische Italiaanse familierestaurants erg succesvol in Fisherman's Wharf.

 

Het bekendste en drukste stuk van de wijk is Pier 39. Op deze pier barst het van de restaurants, winkels en verschillende kraampjes. De meest bekende attractie van Pier 39 wordt gevormd door de zeeleeuwen die vooral in de winterperiode lekker liggen te zonnen op de pontons die aan de westkant van Pier 39 in het water liggen.

 
Meer informatie?

Fisherman's Wharf
San Francisco informatie
San Francisco bezienswaardigheden
San Francisco voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl