bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > California > Death Valley National Park

DEATH VALLEY NATIONAL PARK

CALIFORNIA

Het Death Valley National Park is één van de meest bijzondere plekken in de Verenigde Staten. Dit nationale park beslaat het enorme dal dat in het oostelijke deel van de staat California ligt. Death Valley staat bekend vanwege de extreme hitte die hier gedurende de zomermaanden heerst en omdat dit het laagste punt in de Verenigde Staten is.

De naam Death Valley is voortgekomen uit het feit dat leven hier amper mogelijk is door de hitte en de droogte. Er valt amper regen (enkele tientallen millimeters per jaar) en de neerslag die er valt verdampt door de hitte vrij gemakkelijk. Daardoor is er op het laagste punt van de vallei een laagje van zout ontstaan dat overgebleven is uit het verdampte regenwater.

 

Mooie plekjes om te bezoeken in Death Valley zijn Badwater (met 86 meter onder het zeeniveau de laagste plek in de VS), Dante's View dat vanaf een hoogte van 1669 meter een prachtig uitzicht biedt over de vallei, zoutvlakte Racetrack Playa, Zabriskie Point dat een goed beeld schept op de geologische diversiteit en de Devil's Golf Course dat enorm ruig is.

 
Meer informatie?

Death Valley National Park
hotels in Death Valley
California bezienswaardigheden
California voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl