bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > San Francisco > Japanese Tea Garden

JAPANESE TEA GARDEN

SAN FRANCISCO

Een populair onderdeel van het Golden Gate Park is de Japanese Tea Garden. Deze Japanse tuin is in het jaar 1894 aangelegd naar het ontwerp van de Japanse tuinarchitect Makoto Hagiwara. Deze man wordt overigens ook regelmatig genoemd als de bedenker van het gelukskoekje, maar hier zijn onvoldoende bewijzen voor om dit als feit te beschouwen.

De Japanese Tea Garden is oorspronkelijk aangelegd vanwege de California Midwinter International Exposition die in 1894 in San Francisco gehouden werd. De Japanse tuin is samen met het Palace of Fine Arts één van de weinig elementen die bewaard gebleven is van deze wereldtentoonstelling.

 

Als je door de tuin wilt lopen zul je eerst een entreekaartje moeten kopen. De Japanese Tea Garden beslaat een oppervlakte van 2 hectare en is zo overduidelijk Japans dat als je je gewoon in Japan waant als je hier rondwandelt. Een must-do is natuurlijk om groene thee met Japanse lekkernijen te eten in het paviljoen.

 
Meer informatie?

Japanese Tea Garden
San Francisco in één dag
San Francisco bezienswaardigheden
San Francisco voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl