bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Los Angeles > Getty Center

GETTY CENTER

LOS ANGELES

Stel dat je enorm veel geld hebt. Zoveel geld zelfs dat je het nooit meer opkrijgt in je leven. Dan kun je een deel van je fortuin gebruiken om daar een museum mee op te zetten. Dat heeft miljardair J. Paul Getty gedaan met het Getty Center. Het belangrijkste onderdeel van dit gebouwencomplex is een kunstmuseum.

Het museum van het Getty Center omvat een mooie collectie van Europese kunstwerken afkomstig uit de periode vanaf eind middeleeuwen tot en met de negentiende eeuw. Je kunt hier schilderkunst bewonderen van bekende schilders zoals Peter Paul Rubens, Vincent van Gogh en Rembrandt van Rijn.

 

De gebouwen van het Getty Center zijn door de architectuur al een bezienswaardigheid op zich. Dat geldt ook voor de tuin en het uitzicht dat je van hieraf op Los Angeles hebt. De entree tot het Getty Center is overigens gratis. Je betaalt alleen om je auto te parkeren in de parkeergarage als je met de auto naar het Getty Center komt.

 
Meer informatie?

Getty Center
Los Angeles informatie
Los Angeles bezienswaardigheden
Los Angeles voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl