FLORENCE / ITALIE

 

Bijzondere plaatsen in Florence

Florence is de hoofdstad en de grootste stad van de regio Toscane. De stad is gesticht in de eerste eeuw voor Christus door Julius Caesar. De stad werd in eerste instantie gebouwd als een Romeins legerkamp met rechthoekig stratenplan en een plein in het midden. Deze vorm is nog steeds te herkennen als je door het historische centrum van de stad loopt. Floerence of Florentia zoals de stad indertijd heette was een klein stadje waar behoorlijk wat gehandeld werd.

 

Omstreeks de tiende eeuw werd Florence weer de hoofdstad van Toscane en werd het ťťn van de belangrijkste handelsposten in Europa. Dit kwam hoofdzakelijk door de familie díMedici een bankiersfamilie die eeuwenlang de stad geregeerd hebben. Door deze familie die een grote interesse hadden in verschillende kunststromingen groeide Florence uit tot de bakermat van de renaissance. De grootste schildertalenten, beeldhouwers en architecten werden met veel geld naar de stad gehaald. Nog steeds zijn veel van de beroemdste kunstwerken uit deze periode in de stad te vinden. Dit komt wederom door de familie díMedici. Zij lieten hun gehele collectie en de bijbehorende gebouwen achter aan de stad Florence, met als enige voorwaarde dat de verschillende kunstwerken de stad nooit zouden mogen verlaten.

De stad staat bol van de bijzondere kerken, musea, paleizen en bruggen. Het merendeel hiervan is in opdracht van de familie díMedici gebouwd of het werd mogelijk gemaakt door middel van een donatie van dezelfde familie. Nog steeds komen dagelijk duizenden toeristen naar de stad toe om zich te vergapen een de vele prachtige kunstwerpen en architectonische hoogstandjes die er in de stad te vinden zijn.

Bijzondere plaatsen in Florence

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Florence bewonderen:
 
Baptisterium San Giovanni
Basilica Santa Maria del Fiore
Biblioteca Medicea Laurenziana
Campanile van Florence
Capelle Medicee
De plafonds van Florence
Dom van Florence
Galleria dell'Accademia
Mercato San Lorenzo
Palazzo Medici Riccardi
Palazzo Pitti
Palazzo Vecchio
Ponte Vecchio
Santa Croce
Santa Maria Novella
Uffizi

Bijzondere plaatsen in ItaliŽ

Florence ligt in ItaliŽ. Wil je alle bijzondere plaatsen in ItaliŽ zien?
Ga dan naar onze ItaliŽ pagina!

MEER INFORMATIE OVER FLORENCE

5x zien & doen in Florence
Florence bezienswaardigheden top 10
Florence in ťťn dag
Florence tips
Florence top 10
Florence voor beginners

STEDENTRIP NAAR FLORENCE

Waar overnachten in Florence

FLORENCE WEER & KLIMAAT

Florence klimaatinfo

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl